Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

6 april 2012

Slaapstoornissen en vorige levens

(c) afbeelding Mizu Chan Minamio

Slaapstoornissen

Met in slaap vallen heb ik meestal geen probleem. Na een drukke doe-dag val ik gemakkelijk in slaap. Hoogstens word ik een aantal keren wakker 's nachts om slaapdronken op de tast - tja, lenzen uit - naar het toilet te strompelen, daarbij heen en weer zwalkend op onvaste benen en steun zoekend tegen muren en deuren. Op die momenten ben ik maar half aanwezig ;)
Mocht ik een keer een nacht wakker liggen in bed, dan biedt mijn mobieltje uitkomst. In het donker is zo'n verlicht mobielschermpje super handig om nog even het laatste nieuws te checken, blogs te lezen of rond te surfen op het Internet. Totdat mijn ogen weer dichtvallen...

Een slaapstoornis hebben, lijkt me vreselijk. Niets is zo heerlijk als je ogen dichtdoen als je moe bent, en meteen vertrekken naar dromenland.
Toch zijn er veel mensen die last hebben van slaapstoornissen in vele varianten:

- narcolepsie - onbedwingbare slaapaanvallen
- apneu - ademstilstand tijdens de slaap
- insomnie - chronische slapeloosheid
- hyposomnie - overmatige slaperigheid
- restless legs - last van onrustige benen die jeukend of kriebelig aanvoelen, waardoor je
  niet in slaap kunt komen of wakker ligt
stoornissen van het circadiane ritme - gevoel van een jetlag die maar niet ophoudt,
  de interne klok is totaal van slag
- parasomniën - vreemde ongewenste verschijnselen zoals slaapwandelen, verward
  ontwaken, praten in de slaap, paniekaanvallen, slaapverlamming, bedplassen,
  tandenknarsen enz.


Slaapprobleem anders benaderen

Vooral die laatste groep, parasomniën vind ik interessant. Als reïncarnatietherapeut kijk ik geregeld anders aan tegen ziekte, stoornissen of lichamelijke gebreken (zie ook het artikel over posttraumatische dystrofie en vorige levens). 
Vreemde, door medici onverklaarbare lichamelijke kwalen zijn af en toe heel verklaarbaar vanuit vorige levens bekeken, zelfs oplosbaar. Ook als het om slaapstoornissen gaat. Niet bij iedereen, maar toch... een andere kijk op slaapproblemen is mogelijk een eye opener.

Vanzelfsprekend ben ik me ervan bewust dat niet elk gezondheidsprobleem te verklaren valt vanuit voorbije levens, maar ik heb in ruim 20 jaar praktijkervaring heel wat bijzondere ervaringen voorbij zien komen waarin een onverklaarbaar medisch probleem van een cliënt wel degelijk oplosbaar bleek.
Kwestie van op de juiste (emotie)knopjes drukken bij een cliënt en de oude ervaring in het verleden in een voorbij leven - die met de slaapstoornis van nu correspondeert - alsnog verwerken en afronden.

Ik zal hieronder een paar voorbeelden geven. Cliëntnamen zijn gefingeerd.


Vorig leven & narcolepsie


Inslapen in een vorig leven - narcolepsie nu

MarieLouise (25) viel overdag geregeld zomaar in slaap. Haar benen werden plotseling slap, over haar armen én benen had ze geen controle meer. De wereld om haar heen draaide en zij zakte slapend ineen. 
Diagnose: narcolepsie.

MarieLouise gebruikte vaak deze woorden/zinnen bij het beschrijven van haar probleem: "Ik zak weg. Ik verlies de controle over mijn lichaam, maar het is wel een prettig verdovend gevoel".
Lastig, die narcolepsie want in haar functie als verpleegster functioneerde ze niet meer naar behoren. Ze zat ziek thuis.

Er bleek een nog niet goed begrepen - en emotioneel onafgerond - vorig leven aan haar narcolepsieprobleem ten grondslag te liggen. Een vorig leven dat vrij plotseling eindigde en waarvan de laatste gedachten voor het sterven nu nog steeds nawerkten bj MarieLouise.

In een vorig leven in de jaren 1950 (in een grote stad in de USA) was MarieLouise een oude, zwakke man, een zwerver die op straat leefde. 
De man was vaak stomdronken, ernstig ondervoed en werd op een nacht in stervende toestand vervoerd naar een ziekenhuisDaar kreeg hij een morfinespuit om sneller 'in te slapen'.
De zwerver besefte amper dat hij stierf.

Na het emotioneel afronden van dit leven - Hoe reïncarnatietherapie werkt, klik hier. - verdwenen de slaapaanvallen van MarieLouise niet direct, maar ze kwamen minder vaak voor en waren minder heftig.

Interessant gegeven: het 'zomaar overdag in slaap vallen' begon bij MarieLouise toen ze voor het eerst stage liep in een ziekenhuis als leerlingverpleegster. De narcolepsie verergerde toen ze nachtdiensten ging draaien.
Dit noemen we bij reïncarnatietherapie een triggerpoint: een situatie nu, die lijkt op een oude situatie.

Het huidige lichaam van MarieLouise reageerde onbewust net zoals het lichaam van de oude zwerver. De man werd 's nachts stomdronken opgenomen in het ziekenhuis, kon niet meer op zijn benen staan, verloor de macht over zijn trillende armen en benen en gleed langzaamd de dood in dankzij de morfinespuit.

Omdat het sterven - dronken/morfine - niet begrepen werd, was dat voorbije leven niet duidelijk geëindigd. In zo'n geval werken gedachten of lichaamsgevoelens een leven later nog na.
Na begrip over wat toen was en nu is, kon de 'onverklaarbare narcolepsie' sterk verminderen.

Vorig leven & apneu 

Bij mensen die last hebben van apneu's, zag ik een keer een man op tv aan allerlei instrumenten liggen. Doktoren testten wat er nu precies gebeurde tijdens zijn slaap. Waarom stokte zijn ademhaling, hoe, wanneer enz.?

Slaap-apneu - 'masker'
Als je goed luisterde naar hoe de man over zijn slaapstoornis vertelde, vlogen de pilotentermen je om de oren, terwijl hij nu gewoon in de bouw werkte. Geen pilotenopleiding te bekennen.
Hij zei over zijn slaapstoornis: 'Ik heb geen last van die apneu's, want als ik in mijn bed ga liggen stort ik me zo in slaap'. Zijn vrouw had er wel last van. Ze vond het doodeng dat haar man regelmatig zijn adem tijdens het slapen zolang inhield. Telkens dacht ze dat hij dood zou gaan.

Het vorige leven dat hierachter verscholen zit, zal ongetwijfeld een vorig leven als piloot zijn geweest, maar wel een leven dat eindigde door het neerstorten van het toestel waarin die piloot vloog. Nu 'stortte de man zich in slaap'.

De huidige testapparaten hadden veel weg van... een ouderwets zuurstofmasker ;) Door met zo'n 'masker' op te slapen, is het huidige lichaam telkens in de waan dat er nog sprake is van zuurstofmaskers, neerstorten en in leven zijn... in een vorig leven weliswaar.
Kleine misvatting.

Piloot met zuurstofmasker

Grote kans dat als deze man een vorig leven zou verwerken en afronden waaraan hij nog onbewust vasthoudt - de gedachte 'zolang mijn adem af en toe stokt, leef ik nog ... terwijl ik neerstort' - dat hij geen of minder last van zijn apneu's zou hebben.

Nachtmerries, vorige levensrestjes en kinderen

In een aantal van mijn boeken komen cliëntencases voor waar informatie uit nachtmerries werd gebruikt als ingangetje om vorige levens uit het onderbewuste omhoog te laten komen en daarna met behulp van reïncarnatietherapie alsnog te verwerken.

Geregeld terugkerende dromen/nachtmerries bevatten nogal eens fragmenten uit vorige levens. Dromen kun je beschouwen als een gratis therapievorm. Ons brein verwerkt spontaan allerlei zaken die we hebben meegemaakt. Of het nu recente ervaringen zijn of oude ervaringen.
Vooral jonge kinderen kunnen last van nachtmerries hebben die vorige levens gerelateerd zijn. Ze verwerken bijv. pijn en verdriet uit een recent vorig leven via hun slaap in het huidige leven. Voor volwassenen lijkt het alsof ze kinderen op zo'n moment amper kunnen bereiken, de trance-staat is diep.
Wil je geen therapie voor je kind, doe er dan goed aan om een kind bij het wakker worden na een nachtmerrie ervan te verzekeren dat het 'in het hier en nu' is, veilig, thuis, bij die en die, en benadruk zoveel mogelijk voorwerpen waar het kind nu van houdt. Kaderen in dit huidige leven zorgt voor rust.


Nachtmerries, vorige levens en volwassenen

In mijn boek 'Diehards in de war' is een voorbeeld opgenomen van 71-jarige Bert met nachtmerries waarbij hij wild met armen en benen om zich heensloeg. Hij gilde er hard bij. Dit had te maken met een granaatontploffing in een loopgraaf in de eerste wereldoorlog.

In het boek 'Waarom Esther geen Robinson werd' staat een voorbeeld van 48-jarige Hannah die geregeld droomde dat soldaten haar achterna zaten. Ze werd dan in paniek wakker op het moment dat ze stappende laarzen dichterbij hoorde komen. Een razzia-ervaring uit de tweede wereldoorlog werkte nog na.

Informatie over deze boeken vind je op www.vorigelevens.nl of klik op de boekafbeeldingen onderaan dit blog. De boeken zijn via bol.com en bruna.nl etc te koop.

Bovenstaand artikel verscheen in iets gewijzigde vorm in het blad Spiegelbeeld.
Die versie kun je hier lezen: Blad 1 in pdf - Blad 2 in pdf - Blad 3 in pdf - Blad 4 in pdf
 

Een algemener artikel over dromen & vorige levens vind je op mijn website.

Groetjes,
Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/schrijfster
www.vorigelevens.nl