Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

13 augustus 2013

Herinneringskamp Vught - tentoonstelling 'Alle kinderen, ze zijn weg'





Herinneringskamp Vught - exposities

Eens in de zoveel tijd ontvang ik een digitale nieuwsbrief van Nationaal Monument Kamp Vught, verzorgd door Anja Spaninks, met een overzicht van hun belangrijkste activiteiten.

Tot en met 31 augustus 2013 is er nog de expositie 'Alle kinderen, ze zijn weg. Kamp Vught, 1943'.
In deze tentoonstelling wordt aandacht besteed aan de trieste gebeurtenis van 6-7 juni 1943, toen 1296 kinderen werden gedeporteerd vanuit het SS-concentratiekamp naar vernietigingskamp Sobibor in Polen. Er werd gezegd dat de kinderen - in leeftijd variërend van enkele dagen tot 17 jaar oud - naar een 'kinderkamp' zouden worden gebracht, omdat kamp Vught te vol was.

Van slechts 160 kinderen was een foto bekend; deze foto's zijn verwerkt in de expositie. De levensverhalen van betrokken kinderen en ooggetuigenverslagen van gevangenen en omstanders brengen de gebeurtenissen in kaart en geven bezoekers een indringend beeld van het verloop van deze chaotische dagen.

Alle namen van de kinderen zijn verwerkt in het kindermonument dat sinds 1999 op het terrein van Nationaal Monument Kamp Vught staat.

t/m 31 aug 2013: expositie in Kamp Vught

Via deze link op de website van NM Kamp Vught kun je je opgeven voor de gratis digitale nieuwsbrief waarmee je op de hoogte blijft van nieuwe tentoonstellingen en georganiseerde activiteiten rondom herdenking. Vanaf 5 september 2013 is er een expositie 'Blik op oorlog' met werk van oorlogsfotografe Mariëlle van Uitert.

Vorige levens in oorlogstijd

Mensen die na de tweede wereldoorlog geboren zijn, maar nog steeds last hebben van traumatische gebeurtenissen uit vorige levens ten tijde van de tweede wereldoorlog - in de vorm van lichamelijke klachten, fobieën of oud verdriet - raad ik geregeld aan om ter afronding van reïncarnatietherapie of een een consult vorige levens in Kamp Vught of Herinneringskamp Westerbork eens een kijkje te nemen.
Zo'n bezoek kan helend werken. Tijdens het bezichtigen van een expositie (wachttoren, barakken, brieven van gevangenen, foto's) komen (andere) herinneringen los en kunnen vastzittende, onaffe emoties uit het verleden alsnog worden geuit en verwerkt, wat tot besef en acceptatie kan leiden dat een vorig leven in oorlogstijd echt voorbij is.

Wil je een verhaal lezen over mijn eigen ervaring met een Joods vorig leven in de tweede wereldoorlog, ga dan naar dit artikel.

Als je 'oorlog' of 'Auschwitz' in het zoekfilter zet in de kolom naast dit artikel, kom je meer verhalen tegen in dit Blog over hoe oorlogslevens kunnen nawerken.
Op mijn website www.vorigelevens.nl vind je vele praktijkverhalen van cliënten die zich levens herinnerden in oorlogstijd. Kijk onder het kopje 'oorlog'. In een aantal boeken die ik schreef, zijn oorlogsverhalen opgenomen. Vooral in de boeken 'Diehards in de war', 'Hé, waar ken ik je van?' en 'Waarom Esther geen Robinson werd'.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl